سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
نرم افزار آزاد
صفحه نخست               ATOM               عناوین مطالب وبلاگ              نقشه سایت

فید (Feed) یا خوراک چیست؟

شاید بسیاری از کاربران اینترنت با ورود به سایت‌های مختلف با عناوینی مانند feed ، فید، خبرخوان، خبرمایه، خوراک و rss مواجه شده‌اند. در این نوشته از پایگاه AD3 قصد داریم به فید (Feed) و کاربردهای این قالب داده‌ای بپردازیم و شما کاربران گرامی را در استفاده هر چه بهتر از امکانات مفید فید یا خوراک راهنمایی نماییم.

 

خب قبل از هر چیز برای اینکه خوب متوجه بشید فید چیست و به چه کار میاد بذارید یه توضیحی کوچک بدم، فرض کنید روزانه به یه سری سایت‌ها سر می‌زنید تا ببینید آیا مطلب تازه‌ای زده شده یا نه. مثلا اگر برای کار جست وجو می‌کنید هر روز باید اخبار استخدامی بانک‌ها رو دنبال کنید، یا اخبار یک سایت رو هر روزه می‌خونید یا قصد دارید آموزش‌های سایت ما رو پیگیری کنید. همونطور که مشخصه شما برای انجام این کارها، مجبورید تمام این سایت‌ها رو یکی یکی باز کنید و مشاهده کنید چه مطالب تازه‌ای در اونها درج شده است و این خود موجب میشه روزانه ما وقت زیادی رو صرف کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.

اینجاست که فید یا خوراک یا خبرمایه سایت‌های مربوطه، ما رو در کسب بهترین نتیجه کمک خواهد کرد. در واقع فید (Feed) یک قالب داده‌ای است که کاربر با دسترسی به اون می‌تونه از جدیدترین به روزرسانی‌ها مطلع بشه.

هر سایتی میتونه فید مخصوص به خودش رو داشته باشه و برای اینکه کاربران بتوانند به فید دسترسی داشته باشند، یک آدرس به آن فید در اختیارشان گذاشته می‌شود. برای مثال پایگاه آموزشی AD3 دارای آدرس فید زیر است که شما با کلیک روی اون می‌تونید مشاهده نمایید.

http://www.ad3.ir/feed

یا آدرس فیدبرنر (feedburner) پایگاه آموزشی AD3 هم لینک زیر هست. (فید برنر همان فید است که توسط سایت فیدبرنر گوگل ایجاد شده)

http://feeds.feedburner.com/ad3

همونطور که در لینک‌های بالا مشاهده می‌کنید، آخرین به روزرسانی‌های ما در فید موجود است. و آماده برای کسانی که قصد دارند از داده های فید استفاده کنند.

RSS (آر اس اس) یک نوع فید می‌باشد . که در بیشتر سایت‌ها فید RSS، با آیکن و تصویر خاص خود قابل شناسایی است. در تصویر زیر یک نمونه آیکن فید RSS رو مشاهده می‌کنید.

www.ad3.ir - لوگوی فید RSS

نحوه استفاده از فید یا خوراک سایت

استفاده کردن از فید، روش‌ها و امکانات مختلفی داره که در زیر چند موردش رو ذکر می‌کنیم.

1-  استفاده از google reader : شرکت گوگل برای اینکه بتونید از feed استفاده کنید، سرویسی به نام گوگل ریدر ایجاد کرده است که شما اگر اکانتی در گوگل داشته باشید به راحتی میتونید سایت‌هایی که قصد مطلع شدن از به روز شدنشون رو دارید در اون وارد کنید و ازش استفاده کنید. اصولا لازم نیست در نرم افزارها و سایت‌هایی که امکان خواندن فید رو دارند، آدرس فید وارد بشه و تنها با وارد کردن آدرس سایت، خود اون نرم افزار میتونه آدرس فید رو تشخیص بده.

اگر اکانت گوگل ندارید می‌تونید از آموزش ساختن ایمیل در گوگل (همان اکانت گوگل) استفاده کنید. و بعد از ساخت اکانت گوگل وارد آدرس www.google.com/reader  بشید و پس از وارد شدن از امکانات گوگل ریدر برای خواندن فید استفاده کنید. از گوگل ریدر به راحتی می تونید استفاده کنید، به این صورت که مانند شکل زیر دکمه قرمز رنگ subscribe رو بزنید و فید سایت مورد نظرتون رو داخل کادر وارد کنید. مشاهده می کنید که به روز رسانی‌های سایت مربوطه براتون لیست میشه.

www.ad3.ir  - استفاده از گوگل ریدر برای فیدخوان

2- راه دیگه استفاده از فید، به کار بردن نرم افزارهایی است که برای این کار ساخته شده‌اند و قابل نصب روی کامپیوتر هستند. برای مثال یکی از نرم افزارهای فیدخوان، نرم افزار RSSOwl هست که می‌تونید از لینک زیر این نرم افزار رو دانلود نمایید.

دانلود نرم افزار فیدخوان RSSOwl

سایت اصلی نرم افزار RSSOwl

می‌تونید این نرم افزار رو نصب کنید و سایت‌‌ها رو بهش معرفی کنید تا از جدیدترین مطالب اون سایت مطلع بشید. در تصویر زیر میتونید به روزرسانی‌های سایت ما رو در فیدخوان RSSOwl مشاهده نمایید.

www.ad3.ir  - استفاده از RSSOwl برای فیدخوان

عضویت در خبرنامه سایت‌ها: هرچند عضویت در خبرنامه سایت‌ها فید نیست، اما بسته به نوع این کار میتونه از فید کمک بگیره. در بسیاری از سایت‌ها، به ویژه سایت‌های خبری و آموزشی مانند پایگاه AD3، امکانی برای عضویت در خبرنامه سایت خود دارند تا کاربر با عضویت در آن بتواند از طریق ایمیل ، از به روز رسانی‌های سایت مطلع بشوند. برای مثال سایت ما از امکان فید برنر گوگل استفاده می نمایید و کاربران با ثبت ایمیل خود در کادر مخصوص، لینک تاییدی دریافت می‌نمایند و بعد از کلیک روی آن، با به روز رسانی سایت ما از طرف گوگل ایمیلی برای آنها ارسال شد که لیست به روزرسانی‌ها براشون نشون داده میشه.

شما هم برای عضویت در خبرنامه سایت ما می‌تونید ایمیل خودتون رو در کادر بالا سمت راست مانند شکل زیر وارد کنید و عضویت رو بزنید و سپس لینکی که به ایملتون ارسال میشه رو کلیک کنید تا عضویتتون تایید بشه.

www.ad3.ir  - عضویت در خبرنامه پایگاه آموزشی AD3

این مطلب توضیح ساده‌ای در مورد فید(feed) یا خوراک سایت‌ها بود و جا دارد مطالب بیشتری در این رابطه گفته شود. اما به هرحال کسانی که هیچ شناختی از فید نداشته‌اند، میتوانند از این نوشته استفاده کنند.

در نوشته‌های بعدی آموزش‌های بیشتری در مورد عضویت در فیدبرنر گوگل و استفاده از گوگل ریدر، خواهیم نوشت که برای اطلاع از آن‌ها می‌توانید در خبرنامه سایت ما عضو شوید.

موفق باشید.




موضوع مطلب :

سه شنبه 91 خرداد 23 :: 3:28 صبح

لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 46
  • بازدید دیروز: 9
  • کل بازدیدها: 547387